Lataa
TIETOSUOJASELOSTE

Tässä tietosuojakäytännössä kerromme, kuinka käytämme tietojasi. Kerromme mitä henkilötietoja keräämme, kuinka pidämme ne turvassa ja kuinka varmistamme yksityisyydensuojasi. Lisäksi kerromme keräämiimme henkilötietoihisi liittyvistä oikeuksistasi.

Tämä käytäntö koskee sinua, jos ostat tai käytät mitä tahansa tuotteitamme tai palvelujamme, jos vierailet verkkokaupassamme tai käytät mobiililaitettasi.

KEITÄ OLEMME

Kuntaliitto palvelut Oy on yhtiö, jonka kotipaikka on Suomi, ja joka vastaa Kuntaliitto ry:n arvonlisäverovelvollisesta toiminnasta ja on osa Kuntaliitto konsernia.

Ymmärrämme, että tietosuoja ja henkilötietojesi turvallisuus ovat erittäin tärkeitä asioita. Olemme sitoutuneet ylläpitämään verkkosivuillamme vierailevien käyttäjien luottamusta pitämällä henkilötiedot turvassa ja kunnioittamalla yksityisyyden suojaan liittyviä oikeuksia.

Käsittelemme aina tietojasi oikeudenmukaisesti ja lainmukaisesti ja olemme sitoutuneita olemaan avoimia keräämistämme tiedoista ja niiden käytöstä.

Emme vuokraa tai myy henkilötietojasi muille organisaatioille tai yrityksille.

KERÄÄMÄMME HENKILÖTIETOTYYPIT

Saatamme kerätä sinusta seuraavia tietoja:

  • nimesi
  • ikäsi tai syntymäaikasi 
  • sukupuolesi
  • yhteystietosi (posti-, laskutus- ja toimitusosoitteet, puhelinnumerot ja sähköpostiosoite)
  • ostos- ja tilaustietosi 
  • tiedot sinulle tarjoamistamme palveluista 
  • verkkosivuillamme tekemäsi selaustoiminnot
  • käyttäjätilisi kirjautumistiedot, kuten käyttäjänimesi ja salasanasi
  • pankkitilisi tai maksukorttisi tiedot ostaessasi tai tilatessasi tuotteitamme tai palveluitamme
  • viestintä- ja markkinointimieltymyksesi
  • kiinnostuksen kohteesi, mieltymyksesi, palautteesi ja kyselyvastauksesi
  • sijaintitietosi
  • IP-osoitteesi
  • laitetunnuksesi ja muita tietoja, kuten laitteen merkki ja malli sekä käyttämäsi sovellukset
  • viestisi ja viestintäsi meidän kanssamme
  • julkisesti saatavilla olevat henkilötiedot, mukaan lukien kaikki tiedot, jotka olet jakanut julkisilla alustoilla ja sosiaalisessa mediassa.

Edellä luetellut tietotyypit eivät ole tyhjentäviä ja joissakin tapauksissa saatamme joutua keräämään lisätietoja tässä käytännössä kerrottuihin tarkoituksiin tai tarjotaksemme sinulle tiettyjä tuotteita tai palveluja.

Voimme kerätä edellä mainittuja henkilötietoja suoraan sinulta esimerkiksi määrittäessäsi käyttäjätilin verkkosivuillemme tai lähettäessäsi sähköpostia asiakaspalvelutiimillemme.  Muita henkilötietoja kerätään epäsuorasti, esimerkiksi tietoja selaus- tai ostostoiminnastasi.  Saatamme kerätä henkilötietoja myös kolmansilta osapuolilta, joille olet antanut suostumuksesi tietojen luovutuksesta meille tai julkisesti saatavilla olevista lähteistä.

KUINKA KÄYTÄMME HENKILÖTIETOJA

Keräämiämme tietoja voidaan käyttää seuraaviin tarkoituksiin:

  • tarjotaksemme sinulle tuotteita ja palveluita
  • käsitelläksemme tilauksiasi
  • käsitelläksemme maksusi tai antaaksemme sinulle hyvityksen
  • hallitaksemme käyttäjätiliäsi tai -tilejäsi
  • hallinoidaksemme palkitsemis- tai kanta-asiakasohjelmia, joihin olet osallistunut
  • vahvistaaksemme henkilöllisyytesi ja varmistaaksemme, että asiakkaamme ovat aitoja 
  • havaitaksemme tai ehkäistäksemme rikollisuutta tai petoksia ja muihin vastaaviin tarkoituksiin
  • suorittaaksemme tilastollisia analyysejä 
  • tehdäksemme markkinatutkimusta
  • ymmärtääksemme sinua paremmin asiakkaana 
  • mukauttaaksemme ostoskokemustasi 
  • räätälöidäksemme sinulle verkkosivujamme
  • parantaaksemme palvelujamme, myymälöitämme, sovelluksiamme ja verkkosivujamme
  • ottaaksemme sinuun yhteyttä tuotteisiin ja palveluihin liittyen
  • tarjotaksemme sinulle verkkomarkkinointia
  • pystyäksemme vastaamaan kysymyksiisi ja ratkaisemaan mahdolliset ongelmasi
  • hallitaksemme asiakaspalveluumme liittyvää vuorovaikutusta kanssasi.

Käytämme henkilötietojasi mahdollisiin markkinointitarkoituksiin ainoastaan suostumuksellasi. Voimme tehdä sen postin, sähköpostin tai tekstiviestin välityksellä tai sosiaalisen median tai sovellusten ponnahdusilmoitusten kautta tai muulla sähköisellä tavalla. Pyrimme kertomaan sinulle vain niistä tuotteista ja palveluista, joista olet kiinnostunut tai jotka ovat sinulle tärkeitä. 

Voit muokata markkinointiasetuksiasi milloin tahansa. Sinulla on myös oikeus milloin tahansa päättää olla vastaanottamatta markkinointiviestejämme. Voit tehdä sen seuraavasti:

  • muuttamalla käyttäjätilisi tai -tiliesi markkinointiasetuksia
  • napsauttamalla sähköpostiviestin Peruuta tilaus -painiketta tai käyttämällä tekstiviestien lopetusnumeroa
  • ottamalla meihin yhteyttä

Emme lähetä sinulle markkinointiviestejä, jos kiellät sen. Saatamme kuitenkin aika ajoin lähettää sinulle palveluihimme liittyviä viestejä.

Saatamme kerätä tietoja suoraan sinulta sekä analysoida selaus- ja ostotoimintaasi verkossa. Lisäksi saatamme analysoida reagoimistasi markkinointiviestintään. Tämän analyysin tulokset muiden tilastotietojen lisäksi tarjoavat meille mahdollisuuden mukauttaa sinulle lähettämiämme tietoja tehdäksemme palveluistamme sinua kiinnostavia. Lisäksi se auttaa meitä ymmärtämään sinua paremmin asiakkaana. Käytämme tähän ohjelmistoteknologiaa ja muita teknologioita (automaattista käsittelyä).

Vieraillessasi verkkosivuillamme käytämme palveluntarjoajia, kuten Google Analyticsiä kerätäksemme internet-lokitietoja ja tietoja vierailijoiden käyttäytymismalleista. Teemme tämän ymmärtääksemme paremmin, kuinka vierailijat käyttävät verkkosivujamme. Tätä tietoa käsitellään ainoastaan tavalla, josta ei voi tunnistaa ketään.

KENELLE LUOVUTAMME HENKILÖTIETOJA

Teemme yhteistyötä kumppanien, toimittajien, palveluntarjoajien ja virastojen kanssa ja saatamme joutua luovuttamaan henkilötietosi niille tarjotaksemme tiettyjä palveluja. Teemme kuitenkin niin vain, jos kyseiset tahot täyttävät tietojenkäsittelyä koskevat standardimme ja ne ovat vahvistaneet, että käytössä on asianmukaiset tietosuoja- ja tietoturvatoimenpiteet. Jaamme heidän kanssaan ainoastaan ne tiedot, jotka ovat välttämättömiä, jotta he voivat tarjota palveluitaan meille tai suoraan sinulle. Heidän kanssaan solmimamme sopimukset estävät heitä käyttämästä henkilötietojasi muihin tarkoituksiin. Tällaisia kumppaneita ovat seuraavat:

  • Toimittajakumppanit – luotettavat kumppanit, jotka toimittavat tuotteita ja palveluja puolestamme
  • Toimituskumppanit – jotta voit vastaanottaa tilaamasi tuotteet
  • Maksupalveluntarjoajat – jotka ottavat vastaan maksuja ja hallinnoivat niitä
  • Luottotietokeskukset – jotka varmistavat, että pystyt suoriutumaan tarjotusta luotosta ja estävät petokset 
  • IT-yritykset – jotka tukevat verkkosivujamme ja tietojärjestelmiämme

Saatamme jakaa henkilötietosi myös seuraaville toimijoille:

  • hallinnolliset elimet, sääntelyviranomaiset, lainvalvontaviranomaiset, tuomioistuimet ja vakuutusyhtiöt, jos meidän on tehtävä niin:
    • noudattaaksemme lainmukaisia velvoitteitamme
    • käyttääksemme lainmukaisia oikeuksiamme 
    • estääksemme, havaitaksemme ja tutkiaksemme rikoksia ja petoksia
    • suojellaksemme työntekijöitämme ja asiakkaitamme
  • taloudelliset ja oikeudelliset neuvonantajamme

Emme muutoin luovuta henkilötietojasi muille.

HENKILÖTIETOJEN SIIRROT

Jos tilaat meiltä jotakin ja olet Euroopan talousalueen (ETA) ulkopuolella, siirrämme henkilötietosi datakeskukseen Euroopan talousalueella (ETA).

Vaikka henkilötietojasi säilytetään Euroopan talousalueen (ETA) datakeskuksissa, meidän on joskus välttämätöntä jakaa henkilötietosi Euroopan talousalueen (ETA) ulkopuolelle, jotta voimme toimittaa sinulle tuotteita, tarjota sinulle palveluja tai siirtää henkilötietosi konserniimme kuuluville yrityksille, toimittajille tai palveluntarjoajille, jotka sijaitsevat ETA:n ulkopuolella tässä tietosuojakäytännössä kuvattuja tarkoituksia varten. Näin toimitaan yleensä silloin, kun joko sinä, toimitusosoitteesi tai palveluntarjoajamme sijaitsevat ETA:n ulkopuolella. 

Jos näin tapahtuu, henkilötietoihisi sovelletaan yhtä tai useampaa laissa säädettyä suojatoimenpidettä. Varmistamme, että siirto suoritetaan tietosuojalain mukaisesti ja että kaikki henkilötietosi pysyvät turvassa.  Vakiokäytäntömme on käyttää kyseisissä siirroissa vakiotietosuojalausekkeita tai varmistaa, että toimittajamme allekirjoittavat erillisen tietosuojasopimuksen (kuten Yhdysvaltojen Privacy Shield -menettely). Sääntelyviranomaiset ovat hyväksyneet nämä menettelyt, jotta voidaan varmistaa, että käytössä on riittävät suojatoimet.

EVÄSTEIDEN KÄYTTÖMME

Sivustomme käyttävät tietojen keräämiseen evästeitä.

Tämä pitää sisällään tiedot verkkosivuillamme vierailevien käyttäjien selaus- ja ostokäyttäytymisestä. Keräämme tietoja vierailluista sivuista, ostetuista tuotteista ja verkkosivuillamme tapahtuneesta toiminnasta.

Tämän käytännön lopussa on kuvattu tarkemmin evästeitä koskevista käytännöistämme.

KUINKA SUOJAAMME HENKILÖTIEDOT

Olemme sitoutuneet pitämään henkilötietosi turvassa ja suojelemaan niitä käyttämällä asianmukaisia turvatoimia. Käytössämme on seuraavat turvatoimet:

  • tietojen salaus 
  • turvatoimet tietojärjestelmiemme suojaamiseksi ulkoisilta hyökkäyksiltä 
  • pääsynhallinta tietojärjestelmiimme
  • järjestelmien ja tietojen looginen erottaminen
  • järjestelmiin tunkeutumisen testaaminen
  • sisäiset tietoturvamenettelyt 
  • työntekijöidemme henkilötieto- ja tietoturvakoulutus
  • turvallisuusarvioinnit kaikille palveluntarjoajille, jotka saattavat käsitellä henkilötietojasi
  • emme koskaan kysy salasanojasi
  • neuvomme sinua olemaan koskaan kirjoittamatta tilinumeroasi tai salasanaasi sähköpostiviestiin tai napsauttamaan sähköpostissa annettua linkkiä

Emme koskaan pyydä sinua antamaan salasanaasi tai luottokortti- tai maksutietojasi sähköpostitse.

KUINKA KAUAN SÄILYTÄMME HENKILÖTIETOJA

Jollei laki näin edellytä, emme säilytä henkilötietojasi pidempään kuin on välttämätöntä tässä tietosuojakäytännössä määritettyihin tarkoituksiin.

Erityyppisiin tietoihin sovelletaan eri säilytysajanjaksoja, mutta pisin henkilötietojen säilytysjaksomme on tavallisesti 10 vuotta.

SINUN OIKEUTESI

Sinulla on seuraavat oikeudet:

Oikeus tarkastella omia henkilötietoja
Voit pyytää meitä vahvistamaan, mitä henkilötietoja meillä on sinusta ja kuinka käytämme niitä. Jos velvollisuutemme on antaa sinulle kopio henkilötiedoistasi, teemme sen maksuttomasti.

Oikeus oikaista omia henkilötietoja
Voit pyytää meitä päivittämään tai korjaamaan vanhentuneet tai virheelliset henkilötiedot, jotka meillä on sinusta.

Oikeus henkilötietojen poistamiseen
Voit pyytää meitä poistamaan tiedot, jotka meillä on sinusta, jos kyseisiä tietoja ei enää tarvita tarkoituksiin, joita varten ne on kerätty, jos käsittelymme on sääntöjenvastaista sekä tietyissä muissa olosuhteissa.

Oikeus lopettaa henkilötietojen käsittely tai rajoittaa sitä
Voit vastustaa henkilötietojesi käsittelyämme, jos meillä ei ole oikeutta käsitellä niitä enää tai jos käsittelymme perustuu oikeutettuun etuumme (profilointi mukaan luettuna), joka on oikeuksiesi vastainen. Sinulla on myös oikeus tietojesi poistoon, jos olemme säilyttäneet niitä liian kauan tai rajoittaa tietojen käsittelyä, jos olet kiistänyt tietojen oikeellisuuden, vastustanut tietojen poistamista ja haluat meidän säilyttävän tiedot, jotta voit tehdä, käyttää tai puolustaa oikeudellisia vaateita tai jos olet vastustanut tietojen käsittelyä samaan aikaan kun päätös oikeutetun edun vastaisuudesta on vireillä.

Oikeus peruuttaa suostumus
Jos olet antanut meille suostumuksesi henkilötietojesi käsittelyyn, voit peruuttaa suostumuksesi milloin tahansa, mukaan lukien oikeutesi lopettaa markkinointiviestinnän vastaanottaminen.

Oikeus tietojen siirtoon
Jos olet antanut meille tiedot jäsennellyssä, laajasti käytössä olevassa ja koneella luettavassa muodossa, jota me käsittelemme automaattisella tavalla, voit vastaanottaa ne vakiomuodossa tai pyytää meitä siirtämään nämä tiedot toiselle palveluntarjoajalle.

Oikeus olla olematta automaattisen päätöksenteon kohteena
Et saa olla ainoastaan automaattisen käsittelyn perusteella tehtävän päätöksenteon kohteena, profilointi mukaan luettuna, ellei tämä ole välttämätöntä meidän kanssamme tehdyn sopimuksen solmimisen tai toteuttamisen kannalta tai jos sen on valtuuttanut sääntelyviranomainen tai se perustuu nimenomaiseen suostumukseesi.

Jos sinulla on kysyttävää oikeuksistasi tai haluat käyttää niitä, ota meihin yhteyttä.

Ennen kuin annamme henkilötietoja sinulle tai puolestasi toimivalle toiselle henkilölle, saatamme pyytää sinulta todisteen henkilöllisyydestäsi ja riittäviä tietoja kanssamme käydystä vuorovaikutuksesta henkilötietojesi löytämiseksi.

Sinulla on myös oikeus tehdä kantelu tietosuojaviranomaiselle, jos mielestäsi olemme käsitelleet henkilötietojasi tietosuojalainsäädännön vastaisella tavalla. Yleensä tämä tehdään maassa, jossa asut tai jossa lainmukaisia oikeuksiasi on loukattu. Johtava valvontaviranomaisemme on

Tietosuojavaltuutetun toimisto

  • Käyntiosoite: Ratapihantie 9, 6. krs, 00520 Helsinki
  • Postiosoite: PL 800, 00521 Helsinki
  • Sähköposti: tietosuoja(at)om.fi

OIKEUDELLISET PERUSTEET HENKILÖTIETOJEN KÄYTÖLLE

Meidän on esitettävä oikeudelliset perusteet henkilötietojen käsittelyllemme.

Keräämme ja käytämme henkilötietojasi, koska se on välttämätöntä seuraaviin tarkoituksiin:

  • oikeutettujen etujemme takia (kuten jäljempänä esitetään)
  • täyttääksemme tuotteiden ja palvelujen toimittamista koskevat velvoitteemme
  • käyttääksemme sopimusperusteisia oikeuksiamme ja muutoksenhakukeinoja 
  • noudattaaksemme lainmukaisia velvoitteitamme.

Yleensä lainmukainen peruste henkilötietojesi käsittelylle on se, että se on välttämätöntä oikeudellisen etumme kannalta. Näitä ovat:

  • tuotteiden ja palvelujen myyminen ja toimittaminen asiakkaillemme
  • tilausten ja asiakaskyselyjen käsitteleminen
  • palautusten ja hyvitysten hallinta
  • asiakkaidemme, työntekijöidemme ja muiden henkilöiden suojeleminen
  • tuotteidemme ja palvelujemme myynninedistäminen, markkinointi ja mainonta
  • yksilöllisesti kiinnostavien ja räätälöityjen mainosviestien lähettäminen asiakkaillemme
  • palkitsemis- ja kanta-asiakasohjelmien hallinnointi
  • asiakkaidemme käyttäytymisen, toiminnan, mieltymysten ja tarpeiden ymmärtäminen
  • olemassa olevien tuotteiden ja palveluiden parantaminen 
  • uusien tuotteiden ja palvelujen kehittäminen
  • oikeudellisten velvoitteidemme ja sääntelyvelvoitteidemme noudattaminen
  • rikosten, petosten ja epäsosiaalisen käytöksen estäminen, tutkiminen ja havaitseminen
  • asiakaskontaktien, -kyselyiden, -valitusten ja riitojen käsitteleminen
  • asiakkaiden vakuutusvaatimusten hallinta
  • asianmukaisten oikeussuojakeinojen käyttäminen kolmansia osapuolia vastaan 
  • meitä vastaan tehtyjen oikeudellisten vaatimusten tai lainvalvontatoimien käsitteleminen
  • asiakkaitamme, kollegoitamme, osakkeenomistajiemme ja muita sidosryhmiä koskevien velvoitteidemme täyttäminen.

KUINKA VOIT OTTAA MEIHIN YHTEYTTÄ

Jos haluat käyttää oikeuksiasi tai sinulla on kysyttävää tai haluat tehdä valituksen tästä käytännöstä tai henkilötietojen käsittelytavastasi, voit ottaa meihin yhteyttä seuraavilla tavoilla:

Sähköpostitse: Tuki(at)Kuntatietopalvelu.fi

Postitse: Tietosuojavastaaja 
Suomen Kuntaliitto, PL 200, 00101 Helsinki
Kuntatalo, Toinen linja 14
00530 Helsinki

LINKIT MUILLE VERKKOSIVUILLE

Saatamme tehdä yhteistyötä luotettavien palveluntarjoajien kanssa tarjotaksemme sinulle lisää tuotteita ja palveluja. Voimme aika ajoin tarjota sinulle linkkejä muille verkkosivustoille, jotka eivät ole hallinnassamme.

Näissä tapauksissa emme ole vastuussa mistään ongelmista, jotka liittyvät henkilötietojesi käsittelyyn näillä verkkosivuilla tai ongelmista verkkosivujen sisällössä tai tuotteissa tai palveluissa, joita kyseiset verkkosivut tarjoavat tai toimittavat.

Nämä verkkosivut eivät ole omistuksessamme eivätkä meidän operoimiamme ja ne ovat vastuussa henkilötietojen käsittelystä omien tietosuojakäytäntöjensä mukaisesti. Suosittelemme, että tarkistat jokaisen verkkosivuston tietosuojaa koskevat käyttöehdot nähdäksesi, kuinka henkilötietojasi käytetään kyseisillä verkkosivuilla.

KÄYTÄNNÖN PÄIVITYKSET

Tämä käytäntö on päivitetty viimeksi 9.1.2019.

EVÄSTEKÄYTÄNNÖT

MITÄ OVAT EVÄSTEET?

Kuten monet muutkin verkkosivustot, myös meidän verkkosivumme käyttävät tietojen keräämiseen evästeitä.

Evästeet ovat datatiedostoja, jotka sisältävät pieniä tietomääriä, jotka asennetaan tietokoneellesi tai muihin laitteisiin verkkoselaimesi kautta vieraillessasi verkkosivuillamme. Selaimesi lähettää ne tämän jälkeen takaisin verkkosivuillemme ja niitä käytetään tietokoneesi tai laitteesi ”muistamiseen”.

Evästeitä käytetään verkkosivujemme ja verkkosovellustemme kaikissa versioissa.

Evästeet on suunniteltu niin, että tietokoneesi tai laitteesi muistaa jotakin, mitä olet tehnyt kyseisellä verkkosivulla (kuten sisäänkirjautumisesi tai mitä painikkeita olet napsauttanut). Evästeet ovat välttämättömiä verkkosivujemme tehokkaan toiminnan kannalta ja ne auttavat sinua tekemään ostoksia verkossa. Niitä käytetään myös sinulle tarjottavien ja mainostettavien tuotteiden ja palveluiden mukauttamisessa sekä verkkosivuillamme että muualla.

Jos haluat hyödyntää verkkosivujamme parhaalla mahdollisella tavalla ja tehdä ostoksia verkossa, evästeiden on oltava käytössä selaimessasi. Jos et hyväksy evästeiden käyttöä tai poistat ne käytöstä, tietyt verkkosivujemme ominaisuudet eivät toimi oikein. Voit edelleen selata verkkosivujamme, mutta et voi tehdä verkko-ostoksia.

Verkkosivuillamme vieraillessasi tietokoneellesi tai jollekin muulle laitteellesi tallennetut evästeet ovat joko meidän suunnittelemiamme tai meidän puolestamme suunniteltuja ja ne ovat välttämättömiä, jotta voit tehdä ostoksia verkkosivuillamme tai niiden kolmansien osapuolien kannalta, jotka osallistuvat kanssamme markkinointiohjelmiin tai jotka tarjoavat meidän puolestamme verkkobannerimainoksia tai muita palveluja.

MITÄ TIETOJA KERÄTÄÄN?

Jotkin evästeet keräävät tietoja selaus- ja ostokäyttäytymisestäsi vieraillessasi verkkosivuillamme. Keräämme tietoja muun muassa vierailluista sivuista, ostetuista tuotteista ja verkkosivutoiminnastasi.

Kertoaksemme selkeämmin evästeistä, alla on esitetty pääevästetyyppejä:

Todentamista helpottavat evästeet
Näiden evästeiden avulla voidaan tunnistaa, oletko kirjautunut sisään käyttäjänä. Ne ovat tärkeitä verkkosivujemme kannalta, jotta voimme tietää, mitä tietoja sinulle näytetään ja muistuttaaksemme kirjautumisesta. 

Istuntoevästeet
Nämä evästeet kestävät vain verkkosivun selausistunnon ajan ja tavallisesti ne poistetaan automaattisesti sulkiessasi verkkoselaimesi.

Pysyvät evästeet
Nämä evästeet pysyvät lopetettuasi selaamisen, joten jos vierailet verkkosivustolla ja palaat sinne myöhemmin uudelleen, verkkosivu ”muistaa” sinut.

Ensimmäisen osapuolen evästeet
Toimialueesi (tai alitoimialueesi) asettaa nämä evästeet verkkosivuillemme verkkoselaimessasi.

Kolmansien osapuolten evästeet
Nämä evästeet asettaa eri toimialue vierailemillesi verkkosivuille ja niitä käytetään useista eri syistä. 

Emme käytä evästeitä kerätäksemme tai tallentaaksemme nimi- tai osoitetietoja tai muita yhteystietoja tai luottokorttitietoja.

Emme tarkista, mitä tietoja kolmansien osapuolten evästeet keräävät ja tallentavat tai kuinka ne on asetettu. Emme ota näistä evästeitä mitään vastuuta, joten tarkista asiaankuuluvalta sivustolta niiden evästekäytännöt ja kuinka voit hallita niitä. Tällaisia voivat olla muun muassa sosiaalisen median sivustot, kuten Facebook ja Twitter. Jos jaat tällä tavoin sisältöä, sosiaalinen verkosto voi lähettää selaimeesi evästeitä.

KUINKA KAUAN SÄILYTÄMME NÄITÄ TIETOJA?

Yleensä tallennamme evästeet vain verkkovierailusi ajaksi.

KUINKA EVÄSTEITÄ HALLITAAN?

Voit hallita evästeitä tietokoneellasi tai laitteellasi monin eri tavoin.

Voit muuttaa selaimesi asetuksia, jotta evästeiden hyväksyminen estetään. Käyttämästäsi selaimesta riippuen voit myös saada ilmoituksen, jos verkkosivusto yrittää tallentaa selaimeesi evästeen.

Useimmissa selaimissa voit sallia ensimmäisen osapuolen evästeet mutta kieltäytyä hyväksymästä kolmansien osapuolten evästeitä.

MIHIN EVÄSTEITÄ KÄYTETÄÄN?

Käytämme evästeitä pääasiassa seuraaviin tarkoituksiin:

  • asiakkaiden tunnistamiseen ja heidän selaus- ja ostoskäyttäytymisensä ymmärtämiseen ja helpottamiseen
  • tilausten ja verkko-ostosten suorittamiseen ja täyttämiseen
  • teknisiin tarkoituksiin, jotka liittyvät verkkosivujemme toimintaan ja selaukseen
  • verkkosivustojen ja verkko-ostoskokemuksesi parantamiseen
  • mukautetun sisällön tarjoamiseen sinulle sekä verkkobannerimainoksiin ja kohdennettuihin päivityksiin
  • verkkokampanjoidemme, myynnin, myynninedistämisen ja kilpailujen onnistumisen seurantaan
  • täyttääksemme sopimusvelvoitteemme kolmansille osapuolille ja hallitaksemme kumppanisuhteitamme.

KUINKA VOIN POISTAA EVÄSTEET KÄYTÖSTÄ TAI POISTAA NE?

Jos haluat poistaa evästeet käytöstä, sinun on muutettava verkkoselaimesi asetuksia.

Tämä riippuu käyttämästäsi selaimesta. Selaimesi ohjevalikossa tulisi olla ohjeet evästeiden poistamiseen käytöstä tai evästeasetusten muuttamiseen.

Voit myös poistaa selaimeesi tallennetut evästeet selaimesi toiminnoilla. Tämä ei poista evästeitä käytöstä tai estä selaintasi keräämästä niitä tulevaisuudessa. Evästeiden poistaminen yhdestä selaimesta tai yhdeltä laitteelta ei automaattisesti poista niitä toiselta.

MITÄ TAPAHTUU JOS POISTAN EVÄSTEET KÄYTÖSTÄ?

Tämä riippuu siitä, mitkä evästeet poistat käytöstä. Yleensä verkkosivu ei toimi oikein, jos evästeitä ei hyväksytä. Voit kuitenkin edelleen selata verkkosivujamme, vaikka jotkin toiminnoista eivät ole saatavilla. Et voi esimerkiksi ostaa tuotteita, määrittää uutta käyttäjätiliä tai kirjautua nykyiselle tilillesi.

PÄIVITETTY VIIMEKSI: 9.1.2019

Ole hyvä ja valitse käyttötaso